Κανένας μόνος του στην κρίση. Η αλληλεγγύη, το όπλο μας!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

«Είμαστε ακόμα εδώ»


Μια πολύ ωραία βραδιά στην Εργατική Λέσχη Λέσβου (5/2) με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Γιατρέλλη «Είμαστε ακόμα εδώ». Μέλη της Λέσχης και φίλοι του συγγραφέα έδεσαν σε μια όμορφη παρέα τόσο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης όσο και στη συνέχεια στο μικρό «καφενείο» που στήθηκε όπως συνηθίζεται στην Λέσχη στο τέλος των περισσότερων εκδηλώσεων.
Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Εργατικής Λέσχης η Βικτωρία Βόμβα η οποία συνέδεσε την συγκεκριμένη εκδήλωση με τις συνολικές δραστηριότητες της Εργατικής Λέσχης ιδιαίτερα στη διαμόρφωση μιας στάσης στο επίπεδο του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η δημοσιογράφος Ανθή Παζιάνου η οποία με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε το βιβλίο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση πέρα από την πλοκή του έργου στο πολιτικό πλαίσιο αναφοράς αλλά και συνολικά στο κοινωνικό συμφραζόμενο μέσα στο οποίο διαδραματίζεται αυτό το πολιτικό θρίλερ.
Η Αρετή Δημητρακοπούλου διάβασε αποσπάσματα από το μυθιστόρημα πριν και μετά από την παρέμβαση του συγγραφέα ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα ερεθίσματα που τον ώθησαν στη συγγραφή του «Είμαστε ακόμα εδώ». Στάθηκε ιδιαίτερα στη γενιά των πρωταγωνιστών του έργου του δηλαδή στη γενιά της μεταπολίτευσης και της πολιτικοκοινωνικές διαδρομές τους.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το ακροατήριο οι περισσότερες από τις οποίες αναφέρθηκαν τόσο στο στην ιστορία της περιόδου που αναφέρεται το έργο όσο και στην γραφή του Δημήτρη Γιατρέλλη τονίζοντας την ικανότητά του να κλειδώνει τον αναγνώστη στην πλοκή και στους χαρακτήρες που πλάθει με το κείμενό του.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου