Κανένας μόνος του στην κρίση. Η αλληλεγγύη, το όπλο μας!

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή και αδιάλειπτη συνεργασία με τους δανειστές συνεχίζει να αλυσοδένει την εργατική τάξη και τον λαό με ένα αποπνικτικό κλοιό βάρβαρων αντικοινωνικών μέτρων και μια αλληλουχία διαρκών αβάσταχτων μνημονίων, θυσιάζοντας νέους και μεγαλύτερους, ανέργους και εργαζόμενους στα γρανάζια του δημοσιονομικού σφαγείου, καταστώντας τους υπόδουλους στην χρεομηχανή.

Έρμαιο αυτής της αβεβαιότητας και της εξαθλίωσης η νεολαία που αναμφίβολα θα αποτελέσει το επόμενο θύμα αυτής της κρίσης, έχοντας ήδη βιώσει τις επιπτώσεις σε οικογενειακό περιβάλλον αλλά και στους τομείς Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που έχουν ήδη πληγεί με τον χειρότερο τρόπο.

Η κυβέρνηση, με τις ευλογίες ΕΕ και ΔΝΤ και με την αμέριστη υποστήριξη του Κεφαλαίου, προωθούν μια δέσμη αντεργατικών νόμων που περιλαμβάνουν την μείωση του αφορολόγητου κατά 50% όσον αφορά τα λαϊκά εισοδήματα, νέα μείωση των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου του 2019 αλλά και πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ ειδικά στις λαϊκές κατοικίες, πάγωμα μισθών στον δημόσιο και περιορισμούς στις προσλήψεις μέχρι το 2022, μαζικές και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, στόχους για αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%, νέο χτύπημα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και μαζικούς πλειστηριασμούς.

Με λάβαρο μας τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα αγωνιζόμαστε για ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης , Ε.Ε., Κεφαλαίου.

"Έξοδος από μνημόνιο" για εμάς σημαίνει εδώ και τώρα ριζικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση της φορολογίας για το Κεφάλαιο / μείωση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αναχαίτιση των ιδιωτικοποιήσεων και εθνικοποίηση των υποδομών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, μαζικές προσλήψεις και μείωση των ωρών εργασίας ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, σεισάχθεια στα χρέη των φτωχών νοικοκυριών, παύση των πλειστηριασμών και προστασία της λαϊκής κατοικίας. 

Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στη Λέσβο σήμερα κυριαρχούν τα ελαστικά ωράρια και η μερική απασχόληση, όπου ο κανόνας είναι η μαύρη εργασία, η απληρωσιά, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι απολύσεις. Τεράστια τα προβλήματα όλων των εργαζομένων, ιδιαίτερα όσων απασχολούνται στην σίτιση και σε προγράμματα ΕΣΠΑ, στην Υγεία, στον Τουρισμό, σε ΟΤΑ και λοιπές επιχειρήσεις.

Εδώ, όπου η κρατική καταστολή και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων, η περιστολή του δικαιώματος στην απεργία των πρωτοβάθμιων σωματείων, συμπληρώνουν το παζλ της ζωής μας, η ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης, των καθεστωτικών κομμάτων και της Ε.Ε., στρώνει το δρόμο στο φασισμό, σε ό,τι πιο απάνθρωπο και απεχθές έχει υπάρξει στη σύγχρονη ιστορία του νησιού μας.

Ξέρουμε ότι η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, αντί να ενώσει τους εργάτες μεταξύ τους και με τα λαϊκά στρώματα, τους διασπά και ενώνεται με τις εργοδοτικές οργανώσεις στην “κοινωνική συμμαχία”. Αντί να οργανώσει τον εργατικό αγώνα, οργανώνει πανεθνικές μέρες δράσης.

Ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων είναι μονόδρομος για να τεθούν σταθερά θεμέλια για την υπεράσπιση των ανθρώπινων και εργατικών δικαιωμάτων μας αλλά  και για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που θα οδηγήσει σε ένα μέλλον και μια κοινωνία όπως την ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας.

Συμμετέχουμε στην  πανελλαδική στάση εργασίας.

Στις 14 Ιουνίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης

Συνέλευση Συντονισμού

Εργαζομένων - Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου