Κανένας μόνος του στην κρίση. Η αλληλεγγύη, το όπλο μας!

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Όλοι/ες στην απεργιακή συγκέντρωση


Σε μια ακόμα κίνηση πολιτικού θράσους και κανιβαλισμού, η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία περιστέλλει και ακυρώνει ουσιαστικά το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων να κηρύσσουν απεργία! Η τροπολογία αποσύρθηκε στο παρά πέντε, ώστε να ξανάρθει σε λίγες μέρες ως νόμος για ψήφιση!
Η συγκεκριμένη απεργία βρίσκει τον λαό αλυσοδεμένο στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των δανειστών ληστών. Δούλοι του 21ου αιώνα, με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζομένων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα. Με κυβερνήσεις και πολιτικό σύστημα υποτακτικό στο κεφάλαιο και τις επιλογές του. Η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ μας καλεί να γίνουμε ξανά θυσία για την ‘’ανάπτυξη’’ των κερδών του κεφαλαίου, για τα αιματηρά πλεονάσματα, στήριγμα του ευρωμνημονιακού καθεστώτος διαρκείας. Μας καλεί να πληρώσουμε το λογαριασμό των μέτρων της 3ης αξιολόγησης που έχει ως προϋπόθεση το κτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.  Ένας κυβερνητικός συνασπισμός με πραγματικό ποσοστό λίγο πάνω από 20% επί όσων έχουν δικαίωμα ψήφου, που στηρίζεται σε «μπόνους» 50 εδρών του  εκλογικού νόμου, απαιτεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία το 50% +1 επί των οικονομικά εντάξει μελών τους! Το ρεσιτάλ του αυταρχισμού πάει πλάι πλάι με την στήριξη των εργοδοτών, απαλλάσσοντας τους από την αυτοδίκαιη αποζημίωση του εργαζόμενου σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. 
Η συγκεκριμένη απεργία έρχεται επίσης σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν με νέο αιματοκύλισμα τους λαούς. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ στηρίζει απόλυτα την πολεμική εκστρατεία στη Μ. Ανατολή, παραμένει το ‘’καλό παιδί’’ του ΝΑΤΟ και της Δύσης, παραχωρεί χωρίς δισταγμό τη Σούδα και άλλες βάσεις στους ‘’φονιάδες των λαών΄΄, ενώ αυξάνει και τις πολεμικές δαπάνες. 
Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Όχι μόνο δεν προτείνουν κανένα αγωνιστικό σχέδιο, αλλά έχουν σημάνει απεργοσπασία και παράδοση.
Τους «σεισμούς που μέλλονται για να ‘ρθουν» φοβάται η κυβέρνηση. Την οργή και αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μιας εφταετίας μνημονίων. Ο φόβος ότι θα ξεσπάσουν μαζικοί αγώνες που θα διευρύνουν τον κύκλο των σημερινών κινητοποιήσεων, αλλά και των αγωνιζόμενων, οδηγεί στην αντιδημοκρατική μεθόδευση.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, 
στα Κεντρικά Λύκεια στις 14/12 στις 11:00.
που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, στην ταξική συγκέντρωση της απεργίας 
Ενάντια στη 3η αξιολόγηση που φέρνει  η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική πάνω στις πλάτες του λαού μας. 
Για την αποτροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου. 
Για να διεκδικήσουμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις παντού με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα. 
Να φωνάξουμε «κάτω τα χέρια» από τις απεργίες και τους αγώνες, από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα λαϊκά σπίτια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς. 
Να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. 
Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. 
Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, να διαγράψουμε το ληστρικό χρέος και να πληρώσει το κεφάλαιο για την κρίση
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου